Vink&Baan is in 2015 opgericht door Sanne (Vink) en Nienke (Baan). Maaike Zuidgeest is sinds 2017 aangesloten en op dit moment zijn Maaike en Sanne actief als mindfulness trainers. Door de jaren heen hebben we op diverse manieren mindfulness aangeboden in de stad; zoals 8-weekse trainingen, mindfulness meet-ups, mindfulness wandelingen en mindfulness op maat binnen bedrijven.  Wij zijn Orthopedagoog Generalist en afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Naast de overeenkomsten op professioneel gebied, zijn wij bevriend en is onze vriendschap vooral begonnen vanuit gedeelde interesses. We kunnen genieten van de stad, maar zijn ook graag in de natuur en worden vooral vrolijk van mooie verhalen, (post) schrijven en meer analoge dingen doen. Een aantal jaar geleden zijn we in ons persoonlijk leven in contact gekomen met mindfulness. Weliswaar door andere omstandigheden, maar met een overeenkomstig doel: meer rust creëren in het dagelijks leven. Alle drie hebben we gemerkt dat mindfulness en meditatie een aanvulling zijn in ons dagelijks leven, maar dat het ook nodig is om te blijven oefenen. Sanne heeft eind 2014 de opleiding MBCT (Mindfulness Based Cognitieve Therapy) afgerond bij centrum voor mindfulness te Den Haag. Maaike is opgeleid tot mindfulness trainer (MBSR), met name gericht op kinderen en jongeren (RINO). Zij zet haar kennis van mindfulness nu ook in voor volwassenen.

Sanne Vink


De Vink van Vink&Baan hoort bij Sanne Vink (1984). 
Sanne woont in Rotterdam met haar vriend Raymond en dochter Saar (2018). Zij werkt in de jeugdhulpverlening en behandelt (jonge) kinderen met psychische problemen op scholen. Een aantal jaar geleden heeft zij een training mindfulness gedaan omdat zij veel last had van haar gepieker. Ze wilde meer leren leven vanuit haar gevoel in plaats vanuit haar hoofd. Door de training is zij beter in staat bewuste keuzes voor zichzelf te maken, meer afstand te nemen van piekergedachten en intenser te genieten van kleine dingen. Vink deelt haar blog ‘Mind full of blogging’ op de site. Hier kan je lezen hoe zij mindfulness toepast in haar dagelijks leven. Met een kind erbij is mindfulness toepassen in haar leven een extra aanvulling… en uitdaging! Zij biedt een speciaal aanbod aan voor jonge moeders die in dezelfde fase van hun leven zitten, om mindfulness toe te passen in combinatie met een kind. 

Maaike (1986) woont in Den-Haag met haar vriend Sander.  Zij werkt als orthopedagoog in de jeugdhulpverlening en is opgeleid tot buitenpsycholoog, en behandelt (jonge)IMG-20180503-WA0014kinderen met psychische problemen op scholen. Gedreven van aard, af en toe een tikkeltje perfectionistisch, altijd in voor leuke plannen en heel loyaal. Een combinatie die ook voor uitdagingen kan zorgen. Zo rent zij zichzelf af en toe voorbij en kan fouten of tegenvallers op zichzelf betrekken. Ook zij heeft een aantal jaar geleden via coaching en mindfulness beter leren omgaan met valkuilen en leren stil staan met bewuste aandacht. Nu lukt het haar beter om onbalans op te merken, rust te pakken, en meer bewust te zijn van gedachten, gevoelens en behoeften. 

Nienke Baan

De Baan van Vink&Baan hoort bij Nienke Baan (1985). Nienke is een geboren en getogen Rotterdammer en woont samen met haar vriend Ben en hun zoontjes Rokus (2017) en Leen (2018). Zij werkt eveneens in de jeugdhulpverlening en adviseert hulpverleners in tien wijkteams in de regio Rotterdam. Een aantal jaar geleden liep Nienke aan tegen een lastige combinatie van werkdruk, een overvol sociaal leven en haar perfectionistische karakter. Zij heeft middels coaching en mindfulness geleerd om minder van zichzelf te eisen, bewustere afwegingen te maken en sneller tevreden te kunnen zijn.

 

 

 

 

 

Met elkaar bieden wij mindfulness zoveel mogelijk aan op een manier die aansluit bij de snelheid en drukte van het leven in een stad. Dit houdt in dat we een nuchtere en down-to-earth houding hebben. Regelmatig organiseren we mindfulness meet-ups op verschillende plekken in en rond de stad. Het aanbod is gevarieerd, omdat wij mindfulness ook graag op verschillende manieren toepassen. Zo bieden we mindfulness meet-ups binnen en buiten, zittend of in beweging, in de ochtend en avond en in de bossen van Rotterdam of de duinen van Den-Haag. Voor ieder wat wils!
Of je nou wel of geen ervaring hebt met mindfulness, iedereen kan meedoen. Voor een overzicht van alle meet-ups, ga naar ons aanbod.