Aangenaam, wij zijn Vink & Baan, twee orthopedagogen uit Rotterdam. In 2008 zijn wij afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Naast de overeenkomsten op professioneel gebied, is onze vriendschap vooral begonnen vanuit gedeelde interesses. We kunnen genieten van de stad, maar zijn ook graag in de natuur en worden vooral vrolijk van mooie verhalen, (post) schrijven en meer analoge dingen doen. Beiden zijn we een aantal jaar geleden in contact gekomen met mindfulness. Weliswaar door andere omstandigheden, maar met een overeenkomstig doel: meer rust creëren in het dagelijks leven.

Sanne Vink

De Vink van Vink&Baan hoort bij Sanne Vink. Sanne (33, Rotterdam) werkt in de jeugdhulpverlening en behandelt (jonge) kinderen met psychische problemen op scholen. Zes jaar geleden heeft zij een training mindfulness gedaan omdat zij veel last had van haar gepieker. Ze wilde meer leren leven vanuit haar gevoel in plaats vanuit haar hoofd. Door de training is zij beter in staat bewuste keuzes voor zichzelf te maken, meer afstand te nemen van piekergedachten en intenser te genieten van kleine dingen. Vink deelt haar blog ‘Mind full of blogging’ op de site. Hier kan je lezen hoe zij mindfulness toepast in haar dagelijks leven.

Nienke BaanDe Baan van Vink&Baan hoort bij Nienke Baan (32, Rotterdam). Nienke werkt eveneens in de jeugdhulpverlening en adviseert hulpverleners in tien wijkteams in de regio Rotterdam. Een aantal jaar geleden liep Nienke aan tegen een lastige combinatie van werkdruk, een overvol sociaal leven en haar perfectionistische karakter. Zij heeft middels coaching en mindfulness geleerd om minder van zichzelf te eisen, bewustere afwegingen te maken en sneller tevreden te kunnen zijn.

Allebei hebben we gemerkt dat mindfulness en meditatie een aanvulling zijn in ons dagelijks leven, maar dat het ook nodig is om te blijven oefenen. Vanuit onze eigen positieve ervaring hebben we ervoor gekozen om de opleiding tot mindfulness trainer te volgen. We hebben de opleiding MBCT (Mindfulness Based Cognitieve Therapy) gevolgd bij centrum voor mindfulness te Den Haag. We zetten mindfulness nu in binnen ons huidige werk, en geven daarnaast trainingen en workshops.

We bieden mindfulness zoveel mogelijk aan op een manier die aansluit bij de snelheid en drukte van het leven in een stad. Dit houdt in dat we een nuchtere en down-to-earth houding hebben. We maken tijdens de training graag gebruik van verhalen en metaforen. Daarnaast introduceren we mindfulness door sneak previews te geven op plekken waar wij graag komen (zie aanbod).