Aangenaam, wij zijn Vink & Baan, twee orthopedagogen uit Rotterdam. In 2008 zijn wij afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Naast de overeenkomsten op professioneel gebied, is onze vriendschap vooral begonnen vanuit gedeelde interesses. We kunnen genieten van de stad, maar zijn ook graag in de natuur en worden vooral vrolijk van mooie verhalen, (post) schrijven en meer analoge dingen doen. Beiden zijn we een aantal jaar geleden in contact gekomen met mindfulness. Weliswaar door andere omstandigheden, maar met een overeenkomstig doel: meer rust creëren in het dagelijks leven. Allebei hebben we gemerkt dat mindfulness en meditatie een aanvulling zijn in ons dagelijks leven, maar dat het ook nodig is om te blijven oefenen. We hebben eind 2014 de opleiding MBCT (Mindfulness Based Cognitieve Therapy) afgerond bij centrum voor mindfulness te Den Haag. Sinds 2015 hebben we Vink&Baan mindfulness opgericht en zetten we mindfulness in binnen ons werk, en geven daarnaast trainingen en meet-ups op bijzondere locaties in de stad. Inmiddels zijn we allebei moeder geworden. In de drukke tijd met een gezin, baan en sociaal leven, komen de mindfulness technieken goed van pas. We zijn heel blij dat we sinds 2017 samenwerken met gastdocenten Maaike Zuidgeest. Zij heeft een soortgelijke professionele achtergrond en deelt dezelfde passies in het leven.

Sanne Vink


De Vink van Vink&Baan hoort bij Sanne Vink 1984). 
Sanne woont in Rotterdam met haar vriend Raymond en dochter Saar (2018). Zij werkt in de jeugdhulpverlening en behandelt (jonge) kinderen met psychische problemen op scholen. Een aantal jaar geleden heeft zij een training mindfulness gedaan omdat zij veel last had van haar gepieker. Ze wilde meer leren leven vanuit haar gevoel in plaats vanuit haar hoofd. Door de training is zij beter in staat bewuste keuzes voor zichzelf te maken, meer afstand te nemen van piekergedachten en intenser te genieten van kleine dingen. Vink deelt haar blog ‘Mind full of blogging’ op de site. Hier kan je lezen hoe zij mindfulness toepast in haar dagelijks leven. Met een kleine baby erbij is mindfulness toepassen in haar leven een extra aanvulling… en uitdaging! Zij biedt een speciaal aanbod aan voor jonge moeders die in dezelfde fase van hun leven zitten, om mindfulness toe te passen in combinatie met een baby. 

 

Nienke Baan

De Baan van Vink&Baan hoort bij Nienke Baan (1985). Nienke is een geboren en getogen Rotterdammer en woont samen met haar vriend Ben en hun zoontjes Rokus (2017) en Leen (2018). Zij werkt eveneens in de jeugdhulpverlening en adviseert hulpverleners in tien wijkteams in de regio Rotterdam. Een aantal jaar geleden liep Nienke aan tegen een lastige combinatie van werkdruk, een overvol sociaal leven en haar perfectionistische karakter. Zij heeft middels coaching en mindfulness geleerd om minder van zichzelf te eisen, bewustere afwegingen te maken en sneller tevreden te kunnen zijn.

 

 

 

 

Maaike (1986) woont in Rotterdam en is onze gastdocent. Zij werkt net als IMG-20180503-WA0014
Sanne en Nienke als orthopedagoog in de jeugdhulpverlening, en behandelt (jonge)
kinderen met psychische probleme
n op scholen. Gedreven van aard, af en toe een tikkeltje perfectionistisch, altijd in voor leuke plannen en heel loyaal. Een combinatie die ook voor uitdagingen kan zorgen. Zo rent zij zichzelf af en toe voorbij en kan fouten of tegenvallers op zichzelf betrekken. Ook zij heeft een aantal jaar geleden via coaching en mindfulness beter leren omgaan met valkuilen en leren stil staan met bewuste aandacht. Nu lukt het haar beter om onbalans op te merken, rust te pakken, en meer bewust te zijn van gedachten, gevoelens en behoeften. Maaike is opgeleid tot mindfulness trainer (MBSR), met name gericht op kinderen en jongeren (RINO). Zij zet haar kennis van mindfulness nu ook in voor volwassenen. Zij organiseert vanuit Vink & Baan regelmatig losse mindfulness meet-ups. Ze woont in de stad, maar is het liefste buiten in de natuur. Ze verzorgt de meet-ups dan ook graag in de natuur.

Met elkaar bieden wij mindfulness zoveel mogelijk aan op een manier die aansluit bij de snelheid en drukte van het leven in een stad. Dit houdt in dat we een nuchtere en down-to-earth houding hebben. Regelmatig organiseren we mindfulness meet-ups op verschillende plekken in en rond de stad. Het aanbod is gevarieerd, omdat wij mindfulness ook graag op verschillende manieren toepassen. Zo bieden we mindfulness meet-ups binnen en buiten, zittend of in beweging, in de ochtend en avond en in de bossen van Rotterdam of de duinen van Den-Haag. Voor ieder wat wils!
Of je nou wel of geen ervaring hebt met mindfulness, iedereen kan meedoen. Voor een overzicht van alle meet-ups, ga naar ons aanbod.